Previous   

Leccinum aurantiacum­ - haavapuravik ehk punapuravik ehk punapea.

Eestis üks levinumaid puravikke. Haavapuravikku peetakse heaks söögiseeneks ning teda võib leida Euraasia leht- ja segametsades. Kübara värvus sõltub kasvutingimustest. Paplimetsades on see hallikas, haavikus tumepunane, segametsas oranž.

Haavapuravik
HaavapuravikLeccinum aurantiacum­ - haavapuravik ehk punapuravik ehk punapea. Haavapuravikku peetakse heaks söögiseeneks ning teda võib leida Euraasia leht- ja segametsades. Kübara värvus sõltub kasvutingimustest. Paplimetsades on see hallikas, haavikus tumepunane, segametsas oranž.
Haavapuravik (Leccinum aurantiacum­)Leccinum aurantiacum­ - haavapuravik ehk punapuravik ehk punapea.
Haavapuravik
Haavapuravik
Haavapuravik
HaavapuravikLeccinum aurantiacum­ - haavapuravik ehk punapuravik ehk punapea. Haavapuravikku peetakse heaks söögiseeneks ning teda võib leida Euraasia leht- ja segametsades. Kübara värvus sõltub kasvutingimustest. Paplimetsades on see hallikas, haavikus tumepunane, segametsas oranž.